Uitbreiding van de TREAD™ collectie

Categoriën:
NIEUW: De TREAD™ collectie wordt uitgebreid met twee nieuwe uitvoeringen: TREAD™ Tempo Watch en TREAD™ LT. 
 
In navolging op het succes van de eerste wearable multitool ooit, introduceren we in het najaar van 2017 de horloge uitvoering van de TREAD™. De TREAD™ TEMPO is een unieke multitool met 30 functies in de vorm van een elegant horloge. Een robuust en bijzonder sieraad dus, gecombineerd met een fijn stuk gereedschap: de perfecte symbiose van stijl en functionaliteit. Tegelijkertijd wordt ook de TREAD™ LT geïntroduceerd; een smallere uitvoering die een slag kleiner en lichter is dan de oorspronkelijke TREAD™.

"Het idee voor de TREAD ontstond tijdens een reis naar Disneyland met mijn familie," zei Ben Rivera, president en CEO van Leatherman Tool Group, Inc. "Ik werd tijdens de toegangscontrole tegengehouden vanwege het mes in mijn Skeletool. Omdat ik niet bereid was mijn mes in te leveren, nam ik het terug naar mijn hotelkamer en spendeerde ik de rest van onze reis aan het bedenken van een multitool die echt overal mee naartoe mag.”

Eenmaal terug van zijn reis begon Ben Rivera met het dragen van een armband gemaakt van een fietsketting om te kijken hoe dat zou voelen. De TREAD™ kreeg steeds meer handen en voeten toen het ontwerpteam van Leatherman zich verder ontfermde over het concept. In eerste instantie zou de originele TREAD™ met een passend uurwerk worden geïntroduceerd, maar het ontwerpteam moest terug naar de tekentafel om ervoor te zorgen dat het uurwerk bestand was tegen de kracht en torsiespanning tijdens het gebruik.

TREAD™ TEMPO
Dit unieke en veelzijdige horloge combineert de TREAD™ armband, bestaande uit verwisselbare 17-4 roestvrijstalen schakels, met een punctueel kwartsuurwerk van Zwitserse makelij. Het uurwerk toont de tijd en de datum en is uitgerust met een duikring, glow-in-the-dark uuraanduiding en -wijzers. Het schokbestendige saffierglas maakt het uurwerk geschikt voor zelfs de zwaardere klussen. De TEMPO wordt geleverd inclusief negen verwisselbare schakels. Waterdicht tot 200 meter en het mag mee het vliegtuig in.

TREAD® LT
De TREAD™ LT is 20% lichter en een stuk smaller dan de originele TREAD™. De LT uitvoering mag net als de grote broer mee het vliegtuig in. Ook weer geleverd met tien verwisselbare schakels die elk uitgerust zijn met twee tot drie functies per schakel. Leverbaar in roestvrijstaal en in zwart.

Bij alle TREAD™ producten wordt ieder schakel vanwege de complexiteit met behulp van Metal Injection Molding geproduceerd om zo een hoogwaardig kwaliteit te behalen. De TREAD™ is volledig aanpasbaar dankzij de verwisselbare schakels zodat jeeenvoudig zelf schakels kunnen verwijderen, vervangen of toevoegen. Zelfs de gesp is uitgerust met een flesopener en een square drive.