Tim Leatherman Heritage World Tour

Categoriën:

Apeldoorn, 23 mei 2018
Tim Leatherman, uitvinder van de beroemde multi-tool, komt naar Nederland. Op donderdag 21 juni is er in het NEMO Science Museum in Amsterdam een meet & greet met hem. Tijdens het evenement zijn er allerlei activiteiten voor zowel jong als oud. Fans kunnen bijvoorbeeld hun multi-tool persoonlijk door hem laten signeren en er wordt een Leatherman workshop gehouden. Er zijn vrijkaarten beschikbaar voor de eerste 200 personen die zich inschrijven op: www.leatherman.nl/leatherman-event
 
Het kostte Tim Leatherman een enorme lading doorzettingsvermogen en jaren van hard werken om ’s werelds eerste multi-tool op de markt te brengen. De vele afwijzingen van de toen gerenommeerde retailers en fabrikanten weerhielden hem en zijn compagnon niet om te blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Nu 35 jaar later is zijn bedrijf, Leatherman Tool Group, marktleider in de vervaardiging van multi-tools van hoogwaardige kwaliteit.
 
Ter ere van het 35-jarig jubileum heeft Leatherman de geschiedenis van het merk en de iconische mulit-tool vastgelegd in een 16 minuten durende documentaire “Made of Mettle”. Deze documentaire wordt ook tijdens het evenement afgespeeld.
 
Made of Mettle vertelt het verhaal van oprichter Tim Leatherman hoe hij op het idee kwam om, zoals hij zegt, "een tang in een zakmes te stoppen". Het concept was toen heel uniek en de weg naar acceptatie was moeizaam en lang. Het uithoudingsvermogen van Tim Leatherman werd tientallen, dan wel honderden keren op de proef gesteld. Na talloze aanpassingen zag de Leatherman Pocket Survival Tool (PST) eindelijk het daglicht waarna niet alleen zijn eigen leven veranderde, maar ook die van talloze anderen over de hele wereld.
 
De film wordt vertoond tijdens een wereldtour op meerdere locaties over de hele wereld. Tim Leatherman is dan persoonlijk aanwezig om deze mijlpaal te vieren met partners en fans die al deze jaren het merk hebben gesteund. De wereldtournee begon in Toronto Canada en zal daarna in nog negen andere landen worden gehouden.
 
22 mei - Londen, Verenigd Koninkrijk
24 mei - Parijs, Frankrijk
12 juni - Berlijn, Duitsland
14 juni - Barcelona, Spanje
21 juni - Amsterdam, Nederland
12 juli - Portland Oregon, Verenigde Staten
18 augustus - LL Bean Teens to Trails Evenement, Portland Maine, Verenigde Staten
25 augustus - Bass Pro Fall Hunting Classic, Springfield Missouri, Verenigde Staten
7-8 september - Scheel's Fall Hunt Fest, Bismarck North Dakota, Verenigde Staten
10 - 14 oktober - Seoul, Korea
5 - 9 november - Auckland & Christchurch, Nieuw-Zeeland *
10 - 20 november - Sydney, Brisbane & Melbourne, Australië *
* Data kan nog afwijken
 

INFORMATIE
Op donderdag 21 juni 2018 wordt het evenement gehouden in het NEMO Science Museum in Amsterdam. Iedereen is van harte welkom om Tim Leatherman te ontmoeten. Fans kunnen hun multi-tool persoonlijk door Tim Leatherman laten signeren. Verder is er op die dag in het museum een Leatherman tentoonstelling te bewonderen en worden er workshops gehouden voor zowel jong als oud. Er zijn vrijkaarten beschikbaar voor de eerste 200 personen die zich inschrijven op: www.leatherman.nl/leatherman-event